Vaak plassen man

Vaak plassen komt bij zowel mannen als vrouwen voor. De meest voorkomende oorzaak, specifiek voor mannen, is de vergrote prostaat.

Vergrote prostaat

De meest voorkomende oorzaak voor vaak plassen bij mannen is een vergrote prostaat. Doordat de prostaat vergroot is, is er minder plek voor de blaas. Deze is sneller gevuld, waardoor u vaker moet plassen. Dit probleem komt bij veel mannen boven de 50 jaar voor. Niet in alle gevallen is de oorzaak van vaak plassen bij de man bekend. Wel zijn er een aantal tips die u kunnen helpen.

Tips

Voor mannen die vaak moeten plassen, helpt lichaamsbeweging te voorkomen dat de klachten erger worden. Het is aan te bevelen om bij te houden hoeveel en hoe laat u drinkt en naar het toilet gaat. Probeer dranken over de dag te verspreiden, en voorkom een ?piek.? Cafeïne en alcohol kunnen het best vermeden worden en probeer altijd ontspannen te urineren, neem er de tijd voor. Daarnaast zijn er specifieke medicijnen verkrijgbaar die vaak plassen bij de man voorkomen, of minder erg maken. Hiervoor kunt u terecht bij uw huisarts.